Erhverv Sommerens mange fester står for døren, og når man dertil lægger konfirmationer, bryllupper og andre typer forårsfester for unge og gamle, indvarsler det alt sammen en travl tid hos Stoholm Slagter.
- Der begynder at komme gang i de helt store gryder, bekræfter slagtermester Bjarne Lausen.
Det er i år 37 år siden, at han som nyligt slagteruddannet fra et supermarked i Karup kom til byen som en grøn knøs.
- Der er sket meget i mellemtiden. Jeg har lært meget, og vi lærer stadig. Hvis ikke, du hver dag er nysgerrig og har et personale som suger alle nye trends, ideer og opskrifter til sig, så bliver det hele meget sværere. Det har vi heldigvis, siger Bjarne Lausen.
Gris på grillen
Sammen med Michael Søndergaard, som han selv har udlært, og Martin Hall Mortensen, der kom til fra Bilka i Holstebro i starten af 2022, udgør Bjarne Lausen i dag et trekløver, der ejer og driver firmaets to butikker i henholdsvis Stoholm og Viborg.
Han har i dag omkring 20 medarbejdere på lønningslisten, og om der er tale om køkkenchefen, slagtersvenden, delikatesseassistenten, opvaskeren eller studiemedhjælperen, bidrager de hver især med input, godt humør og stort engagement.
Det kan man forvisse sig om, når Stoholm Slagter i begge sine butikker i denne uge skruer op for gassen med friske forårstilbud 1.-3. maj.
I Viborg, hvor Stoholm Slagter holder til i Sct. Mathias Centret, stiller man fredag op med et kæmpe ostemarked, og samme dag griller man i Stoholm en gris på gaden, mens man langer fredagsmenuen over disken.
- Det kan være en god idé at bestille inden, da der plejer at være rift om svinet, lyder det fra slagtermesteren.